U 87. godini
0
Umro Adil Zulfikarpašić
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Adilbeze, neka vam je rahmet dusi i lagana zemlja bosanska. Bili ste veliki covjek, patriota, borili ste se za pravdu i BiH. Bili ste mi amidja. Ja, (kao i mnogi drugi ljudi) sam dobio mnoge poklone od vas sto dokazuje da ste bili darezljivi covjek. Zaista, BiH je izgubila jednog velikana.....
Nazalost moramo citat sto pojedini primitivci tu pisu i koji nemaju nimalo obzira naspram mrtvima. Adil beg je daleko vise ucinio za BiH i njene narode nego svi nasi politicari skupa ne samo za Bosnjake vec za sve narode i narodnosti sirom bivse Jugoslavije i nije nikad nikog gledao kroz vjeru naciju itd... Borac za istinu i pravdu ma kako i kome se ona svidjela. Covjek koji je podario tu istinu kroz njegov skupljaci rad cijelom svijetu koji zeli da sazna istinu od BIH. A ovom nepismenjeakovicu koji pise da je pokrao BiH usput da kazem da je Adil beg pokraden od Bivse yu I SVE ONO STO JE NASLIJEDIO OD SVOJIH PREDAKA: No sve sto je zaradio zaradio je svojim umom van BiH i opet sve tu donio i dao BiH i njenuim narodima a to sto neki nece nit znaju nit zele da saznaju istinu i o njioj uce to je njihiova nesreca .... Nek mu je vjecni Rahmet
čovjek je preselio svome Gospodaru i on je već našao ono što je zaslužio. bilo da je dobro ili loše. ne moramo ga mi spominjati odmah po najgorem. ja samo mogu reći; da mu Allah da bolje nego je zaslužio, i njemu i nama, kad za to dođe vrijeme.
svaka mu cast to sto je radio za bosnjake, ali ima jos nesto, te pare koje je dijelio nisu bile halal, pokro je kad je bio kljucar riznice jugoslavije, a htio nas je prodati milisevicu u zamjenu za zaborav toga
Neka mu je rahmet dusi!
Rahmat njegovoj dusi. Nadam se da cemo umjeti cijeniti ono sto je ostavio iza sebe
zaista je mnogo doprinjeo cijeloj zajednici...rahmet mu dusi i veliko hvala...za ocuvanje knjiga i literature,to je bogatstvo svake zemlje...a pogotovo kod nas,,jer u ratu su nam dusmani sve popalili...to je prava velicina...al mi to ko i uvijek ne znamo cijeniti..tek za sto godina cemo doci tobe.....zalosno!
rahmet mu dusi ...
Rahmet mu duši
Otisao je tiho i usao u legendu. Neka mu je vjecni rahmet!
neka mu je vjecni rahmet...i da mu Allah podari Vjecni Dzenet
Neka mu je vječni rahmet. Molim se da mu Uzvišeni Allah podari vjecni dzennet. Čitav svoj život je posvetio BiH i Bošnjacima, u emigraciji je sakupljao sve što je mogao naći o BiH. Tako je i nastala njegova biblioteka od preko 90 000 bibliotečkih jedinica i umjetnička galerija sa preko 700 umjetničkih radova. Najljepši poklon mu je bila knjiga. Njegovom zaslugom Bošnjaci imaju svoju kulturnu instituciju.
Rahmet mu. Najveci gubitak za ovu zemlju od Gazi Husrev bega na ovamo
RIP da je ON bio mjesto Alije..nit bi bilo rata..niti bi se ovako mrzili.. steta sto izabraste pogresnog covjeka
Nek mu je rahmet dusi. Bosna je izgubila jednog velikog covjeka i patriotu. Da mu Uzviseni Allah oprosti grijehe i nagradi ga dzennetom. Adil beze, hvala ti za sve sto si ucinio za Bosnu i Hercegovinu.