Trebala objasniti postanak svemira
0
"Božija" čestica možda ipak ne postoji
Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jos nisi svjestan u kakvoj si nevolji
da su od tih novaca nahranili djecu u somaliji, mozda bi i nasli tu cesticu...u sebi.
Nauka niže poraz za porazom...
Stvarno ne zelim procjenjivati tvoje opste obrazovanje na osnovu jednog komentara. Ali, tvoj primjer radi protiv tebe. Da li znas da postoji predmet \"Evolucija\"? Ono sto mogu procjeniti jeste da si vrlo mirne prirode, s obzirom da si uspio pregledati klip koji si postavio. Vecinu ljudi odbija vec sama nakaznost naratora, a potom ih uzruja monotono pripovjedanje.
Nije u pitanju vjerovanje, u pitanju je mentalni sklop. Izgleda da su oni malo jednostavniji predisponirani da vjeruju. Ipak, opstajemo zahvaljujući onim drugim - malo slozenijim. Jer sta bi bilo s onim jednostavnijim kad im nauka i doktori ne bi pomogli dok bi bolovao od upale pluca? Zasto se vjernici antibioticima suprotstavljaju bogu, jer ipak zar bolest nije bozja volja?
Eh procjenjuje se da je od prije milion godina, kada se javljaju moderni oblici covjeka, umrlo izmedju 80 i 110 milijardi ljudi. I niko od njih nije ni razglednicu poslao sa onog svijeta. I jednu stvar nikako ne mogu da shvatim. Vjera u Boga, uopste nije pogresna. Ali religija jeste. Kako samo drugacije objasniti cinjenicu da je najstarija od top tri monoteistickih religija, judaizam nastala prije samo 3000 godina. Sta je Bog radio prije toga? Stvorio svemir, cekao milijarde godina i onda rekao nekom narodu u pustinji kako da zivi. Sta je ostalim ljudima na planeti? Onima koji nikada nisu culi ni za islam, ni za krscanstvo, ni za judaizam? Oni su osudjeni na vjecni dzehenem, pakao, tamu po toj logici. Ima Boga, ali nije onakav kakvim ga zamisljate, to vam mogu garantovati.
šta rade naučnici u slučaju da pogriješe? ispravljaju teoriju, traže novu. šta radi religija u slučaju da pogriješi? šta?! to ne postoji, ne ne!!! nema kod njih grešaka! eto to je razlika između nauke i religije.
@kalmeta Nauka svoje poraze bar priznaje.
Još jedan poraz nauke.
Nucnici su ti koji su vam napravili to cudo od racunara kojim sad tipkate a ne neki dzamijas : D
Definicija nauke je da ne prihvata status quo kao nepromjenjiv, već će uraditi sve da ga sruši. Dokaz da si nešto srušio u nauci je kada ga možeš srušiti iznova, uvijek sa istim ulaznim vrijednostima i istim rezultatom. Sve da sutra otkriju Higgs boson, neko bi prekosutra pokušao da nađe način da ga pobije. To je nauka. U nauci nema pogrešnih rezultata, vec negativnih rezultata. Vrlo često će naučnici početi tražiti dokaz za jednu stvar, a dokazati totalno suprotnu http://en.wikipedia.org/wiki/Michelson%E2%80%93Morley_experiment To je nauka. Nema bijedne teorije, već ima bijednih umova, koji pokušavaju odrediti pravac nauke.
@commi broj like-ova odraz koliko u BiH ima vjernika/nevjernika?Bravo za tebe,dobio si aplauz. watch?v=PimokmcrEPQ&feature=player_detailpage
‎\"On je stvoritelj nebesa i Zemlje, i kada nešto odluči, za to samo rekne: \"Budi!\" - i ono bude.\" (Qur\'an, El-Beqara,117) Riječ \"bede\'e\", koja je u znacenju stvoritelja, spomenuta u ajetu, označava stvaranje iz ničega. \"A to su ajeti jasni, u srcima su onih kojima je razum dat; a Naše ajete samo nepravedni osporavaju.\" (Qur\'an, El-Ankebut,49)
a kao apolon nije bio bog (Grcki)
Jedan filozof je davno rekao: Nemam ja problem sa nevidljivim svijetom, vec sa onim što vidim.
ma naucnici pojma nemaju, kako je sve ovo nestalo. nisu svjesni koliko malo znamo..
samo bi preporucio ateistima da pogledaju ovaj klip i da otvore um, poucan je pravo... ubjedjeni ste da je sve ovo slucajno nastalo? kad bi ti rekao da je ovaj pc sa kojeg sad tipkam samo jedna iskopina, rekli bi da sam lud? e sad samo skontajte sta vjjernici misle za vas, kad kazete da je ovako slozen covjekov organizam nastao tek tako? da je to tako jednostavno, ne bi anatomija najtezi predmet bila, sigurno bi svi 10-tke imali http://www.youtube.com/watch?v=lZbB9dA22YA&feature=player_embedded