sport
2

Na Bjelašnici 2013. svjetsko prvenstvo u paraglajdingu

Sarajevo-x.com
Bosni i Hercegovini je povjerena organizacija Sedmog svjetskog prvenstva u preciznom slijetanju paraglajderom koje će biti održano od 18. do 25. augusta naredne godine na Bjelašnici.

U okviru priprema za svjetsko prvenstvo, organizator - bosanskohercegovački Klub ekstremnih sportova Extreme Sport ovog augusta na istoj lokaciji organizira Predsvjetsko prvenstvo na kojem se očekuje 120 učesnika iz cijelog svijeta te nekoliko hiljada posjetilaca iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Svjetsko prvenstvo u preciznom slijetanju paraglajderom organizira se svake dvije godine pod nadzorom Međunarodne zrakoplovne federacije (FAI), koju je priznao Međunarodni olimpijski komitet, a Bosna i Hercegovina će prvi put biti domaćin najvećeg svjetskog takmičenja u paraglajdingu.

"Ponosni smo što ćemo u augustu ugostiti brojne takmičare iz svijeta, organizirati prestižno takmičenje kada je vrhunski sport u pitanju te našim gostima predstaviti bh. olimpijske planine na najljepši način", kaže Mirvad Zenuni iz Extreme Sport Cluba.

"Pripreme za predsvjetsko prvenstvo u punom su jeku, a u narednim mjesecima posjetioci Bjelašnice i oni koje to zanima imat će priliku kroz planirane aktivnosti našeg kluba upoznati se sa ovim vrlo atraktivnim sportom", dodaje Zenuni.