Nogomet
0

Široki Brijeg i Čelik u polufinalu Kupa BiH

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U uzvratnim utakmicama četvrtfinala Kupa BiH slavile su ekipe Širokog Brijega i Čelika, čime su osigurali prolaz u polufinale.

Uprkos lošim vremenskim uslovima i gotovo neuslovnom terenu, nogometaši Širokog Brijega i Sarajeva odigrali su uzvratnu utakmicu na stadionu Pecara. Jedini pogodak postigao je Wagner u 50 minuti igre.

Iako su igrali s igračem manje (Torlak dobio crveni karton u 12. minuti) i bez podrške predstavnika kluba, koji nisu doputovali u Široki Brijeg, igrači Sarajeva borili su se do samog kraja.

Snage na terenu su bile gotovo izjednačene, no sreća je bila na strani Širokobriježana, te je do kraja utakmice rezultat ostao 1:0.

Podsjećamo, u prvom susretu u Sarajevu rezultat je bio neriješen 2:2.

Čelik je na Bilinom Polju meču sa Zrinjskim nadoknadio zaostatak od dva gola iz prvom susreta u Mostaru. Zeničani su slavili sa 3:0 i time osigurali plasman u polufinale Kupa BiH.

Prvi pogodak za vodstvo domaćih postigao je Kapetan u 23 minuti igre. Već početkom drugog poluvremena dosuđen je penal za Čelik kojeg precizno realizuje Adilović.

Utakmicu je u 70. minuti odlučio Džafić.

Podsjećamo, u utakmicama odigranim ranije u srijedu prolaz u polufinale Kupa BiH osigurale su ekipe Željezničara i Olimpica.

Rezultati uzvratnih susreta četvrtfinala:

Tuzla: Sloboda - Olimpic 1:1 (prvi meč 1:1) - penali 5:6 Mostar: Branitelj - Željezničar 0:3 (0:6) Zenica: Čelik - Zrinjski 3:0 (0:2) Široki Brijeg: Široki Brijeg - Sarajevo 1:0 (2:2)