San o tituli gotov?
47

Pogledajte kako je Liverpool doživio najteži poraz sezone, legenda udarila na Salaha i Nuneza

D. P.
Salah ne prikazuje očekivane igre (Foto: EPA-EFE)
Salah ne prikazuje očekivane igre (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola sinoć su doživjeli ključni poraz u borbi za titulu prvaka Engleske, a da stvari budu bolnije, to im je napravio gradski rival Everton.

Liverpool je napravio ogroman korak unazad i porazom od Evertona (2:0) ostao na ne toliko realnim šansama da osvoji Premier ligu. Redsi sada imaju tri boda manje od vodećeg Arsenala, no to nije jedini problem, jer Manchester City ima dvije utakmice manje i ukoliko ih dobije, imat će pet bodova prednosti u odnosu na Redse.

Everton je slavio sinoć u derbiju zahvaljujući dva gola, po jednom u oba poluvremena. Za 1:0 je pogodio Jarrad Branthwaite u 27. minuti.

Gol za 1:0 pogledajte ovdje.

Dok su uslijedili napadi Liverpoola u nastavku da se očajnički dođe do preokreta, Dominic Calwert-Lewin je pogodio za 2:0.

Gol za 2:0 pogledajte ovdje.

Nakon utakmice, trener Liverpoola Jurgen Klopp izvinio se navijačima zbog "nedopustivog nastupa", dok je Virgil van Dijk bio još rigorozniji u kritikama prema sebi i svojim saigračima pa je poručio da s ovakvom igrom nijedan klub ne može tražiti nešto u borbi za titulu.

No, najbjesniji je bio legendarni nogometaš kluba, a sada stručni konsultant, Jamie Carragher.

"Mo Salah izgleda kao sjena samog sebe, posebno nakon povratka od povrede. On je apsolutna legenda i superzvijezda, ali je daleko od toga trenutno. Mislim da novog trenera očekuje prava rasprava o tome šta donosi budućnost za Salaha", rekao je Carragher, a onda se obrušio na još jednu klupsku zvijezdu, Darwina Nuneza za kojeg pita da li je uopće on opcija za Liverpool i u budućnosti.