Potvrđeno za Klix.ba
45

Sarajevo kažnjeno oduzimanjem tri boda, Savez mu izrekao i finansijsku kaznu

D. P.
Suđenje Matee Muse izazvalo je nezadovoljstvo na Koševu (Foto: T. S./Klix.ba)
Suđenje Matee Muse izazvalo je nezadovoljstvo na Koševu (Foto: T. S./Klix.ba)
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donijela je odluku o kazni za Fudbalski klub Sarajevo nakon prekida utakmice protiv banjalučkog Borca, potvrdili su iz Nogometnog saveza BiH za Klix.ba.
Nogometaši Sarajeva su napustili teren u 93. minuti susreta četvrtfinala Kup BiH protiv Borca pri rezultatu 2:1 za gostujući sastav jer su bili izrevoltirani odlukama glavnog sudije Matea Muse iz Čitluka.

Tom prilikom Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH je donijela odluku da poništi rezultat 2:1 u korist Banjalučana i registruje je službenim rezultatom 3:0 za Borac, te su Banjalučani prošli u polufinale s ukupnih 3:0.

Danas je na red došla odluka koju je javnost u Bosni i Hercegovini s nestrpljenjem očekivala. Disciplinska komisija je na sjednici odlučila kazniti FK Sarajevo oduzimanjem tri boda bodova.

Također, FK Sarajevo je kažnjeno i s 22.000 KM. Kako nam je navedeno, kažnjeni su jedinstvenom kaznom od 22.000 KM zbog korištenja pirotehnike i loše organizacije utakmice.

To će se odnositi na prvenstvenu tabelu tako da je ovo korak unazad za Bordo tim u borbi za izlazak u evropska takmičenja naredne sezone.

Članovi Disciplinske komisije imali su još posla danas pa su tako izrekli i duže suspenzije predsjedniku FK Sarajevo Ismiru Mirviću zabranjeno bavljenje nogometom na godinu dana, sportskom direktoru Senijadu Ibričiću na sedam mjeseci, dok je jedini uslovnu kaznu dobio trener Simon Rožman u trajanju od tri mjeseca.