Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NA KOLJENA PRED HORDE !
Muhamed Hevaija Uskufi je napisao prvi rjecnik bosanskog jezika - Potur Sahidija - 1631 godine, dakle 197 godina prije prvog srpskog rjecnika. Postoje cetiri sacuvana primjerka ovog rjecnika; jedan od njih se nalazi pohranjen u univerzitetskoj biblioteci u Uppsalli (Svedska).
VOLIM TE RAJVOSA
Čelik - Podrinje 4:0 Krajišnik - Mladost Župča 6:0 Kako sad to da je Celik zabiljezio najbujedljiviju pobjedu!? Koji ste Vi likovi...
bravo kakanjci vilio bih da Sa izvuce Rudar davno nekad sam dolazio na gostovanje u Kakanj
KOJI SAM JA KONJ .. TUGO GOLEMA ... DA SE NE PONAVLJAM , ZNATE I SAMI ..
samo tebe volimo,samo tebe bodrimo,samo ti si sampion tebe voli Sjever tvoj
RUDAR KAKANJ
pa eto, pogodili ste 2-3 rezultata.
Svi smo mi Poturi, kao i autor rječnika.
Vojvode se ne javljaju, nisu ni smjele doci na utakmicu. Sarajevu ide dupla titula pod Plisekom ove sezone, daj Boze da nam Plisek vodi ekipu narednih 10 godina polufinale lige prvaka ne bi ginulo :D
\"na koljena pred ... \" je glupi srp.ski slogan i nikada nije niti će biti slogan HZ!!! Na koljena se pada samo pred Jednog!
Imam ja, ali nije tanak..mashala debeo i podugacak...
koliko ste sigurni da je vitez-gosk zavrsilo 0-0, mislim da je 0-1
svaka cast mujaga, uljepsa mi dan.
Hvala na informaciji. Ako dodjes do tog prvog fol srpskog rijecnika vidjet ces da je kopija bosanskog. :))
super , hvala ti na informacijama !! al kakve to veze ima s ovim clankom i kupom bih u fudbalu ?!?!?!