28. kolo Wwin lige
258

Zrinjski u ljepotici sezone pobijedio Sarajevo (4:3) i ostao u utrci za prvaka BiH

E. K.
Zrinjski - Sarajevo (Foto: HŠK Zrinjski)
Zrinjski - Sarajevo (Foto: HŠK Zrinjski)
Nogometaši Zrinjskog su u ljepotici sezone odigranoj u okviru 28. kola Wwin lige pobijedili Sarajevo rezultatom 4:3 i tako ostali u utrci sa Borcem za prvaka Bosne i Hercegovine.
Zrinjski je fenomenalno otvorio utakmicu i do vodstva stigao već u desetoj minuti susreta kada je nakon jednog kornera lopta došla do Ilinkovića koji je majstorskim udarcem pogodio mrežu Ilieva te doveo domaće u vodstvo, a četiri minute kasnije na semaforu stadiona Pod Bijelim brijegom je pisalo 2:0. Ćuže je izašao sam pred Ilieva i matirao ga nakon sjajnog dodavanja Ilinkovića.

Na 3:0 je u 22. minuti povisio ponovo Ilinković koji je iskosa s desne strane matirao golmana Ilieva nakon čega je Marić zaustavio Mustafića u dobroj šansi pa je golu Zrinjskog zaprijetio i Beganović, no ostalo je 3:0. U 44. minuti susreta Beganović je izašao sam na Marića, no šutirao je pored gola da bi u prvoj minuti sudijske nadoknade Sarajevo pogodilo preko Čatakovića i postavilo rezultat prvog dijela.

Trener gostiju Simon Rožman je na poluvremenu napravio trostruku izmjenu i na teren poslao Oliveiru, Matanovića i Anđušića koji su zamijenili Buljubašića, Kyeremeha i Julardžiju što je rezultiralo ofanzivnijom igrom Bordo tima pa je Sarajevo u 56. minuti susreta stiglo do drugog gola, a u listu strijelaca se upisao upravo rezervista Renan Oliveira koji je pogodio nakon dodavanja još jednog rezerviste Matanovića.

Ćuže je u 58. minuti susreta sjajno šutirao, ali je Iliev odbio loptu u korner nakon kojeg je Nemanja Bilbija postigao četvrti gol za Plemiće u ovoj utakmici. Igrala se 75. minuta susreta kada je Renan uposlio Anđušića koji je imao zicer, ali je njegov udarac izblokirao Magdić i spasio domaće da bi nakon kornera Marić fantastično zaustavio udarac Čatakovića.

Ajdin Hasić je u 80. minuti sa šutirao sa 16 metara, ali je njegov udarac zaustavio golman Plemića da bi šest minuta kasnije Sarajevo smanjilo prednost Zrinjskog. Hasić je ubacio s lijeve strane, Soldo prebacio do Anđušića koji je matirao Marića i pogodio za 4:3. To je bilo posljednje uzbuđenje na utakmici. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata te je ostalo 4:3.

Zrinjski je i dalje drugi na tabeli sa 61 bodom, pet manje od vodećeg Borca dok je Sarajevo četvrto sa 42 boda.

U sljedećem kolu Zrinjski će u goste kod ekipe Posušja dok će Sarajevo na svom terenu ugostiti mostarski Velež.

Rezultat i strijelci:

Zrinjski - Sarajevo 4:3 (Ilinković 10', 22', Ćuže 14', Bilbija 58' / Čataković 45+1', Renan 56', Anđušić 86')

Tabela: