Godine čine svoje
108

Jedan od najvećih ikada nakon dugo vremena u javnosti: Možete li prepoznati legendu tenisa?

H. H.
Pete Sampras u Starbucksu (Foto: Twitter)
Pete Sampras u Starbucksu (Foto: Twitter)
Teniska legenda Pete Sampras (52) nakon dugo vremena se pojavio u javnosti, a dvije decenije nakon što je okončao karijeru i dalje privlači mnogo pažnje fanova.

Četrnaestostruki Grand Slam šampion je priznat kao jedan od najboljih koji su ikada igrali tenis, a nakon okončanja karijere vrlo rijetko se mogao vidjeti u javnosti.

Sada, u dobi od 52 godine, svoj privatni život pokušava zadržati za sebe, a to je možda još više slučaj sada, tri mjeseca nakon što otkrio da se njegova supruga Bridgette bori protiv raka jajnika.

Od tada je bilo vrlo malo ažuriranja o stanju bivše Miss Teen SAD-a, koja je postala uspješna glumica, glumeći pored Adama Sandlera, Sarah Michelle Geller i Jennifer Lopez.

Sada je, međutim, Sampras snimljen kako kupuje kafu iz Starbucksa u tržnom centru Beverly Glen na Beverly Hillsu u Kaliforniji.

Teniska legenda je bila obučena u plave farmerke i zelenu Nike jaknu na rajsferšlus, a na izlasku iz restorana nosio je tri ledene kafe.

On i Bridgette imaju dvoje djece iz 23-godišnjeg braka - Ryana i Christiana, a porodica još uvijek živi u Kaliforniji.

Tokom svoje karijere, Sampras je bio najbolji igrač svijeta i osvojio je dvije titule na Australian Openu, pet US Opena i sedam Wimbledona.

Ukupno ima 64 titule u singlu u karijeri po čemu je deveti najbolji u Open Eri, a zaradio je preko 43 miliona dolara od nagrada tokom svoje karijere.