Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jesi pametan. Na rasvjetu se troši zanemarivo malo energije u odnosu na ukupnu trenutnu snagu. E sad kako objašnjavaš da se gašenjem uštedi znatno i da tako spašavaš okolinu? Ja ti neuki stvore već napisah da se el. energija ne može konzervirati. Čuj napuniš kondenzator i spašavaš svijet. Koliko bi to trebalo da ima Farada taj kondenzator? Veze sa životom nemaš. Možda ćeš sa nekoliko piko Farada postići veliku gustinu energije, da se poslije griješ besplatno... Hahahahahaha Kondenzatorom se u energetici nemože sačuvati el. energija (osim da malo popraviš faktor snage, a to nije konzerviranje energije) Da vidiš na koga si naletio i koga učiš svojim komentarima iz osnovne škole...
hahahaha čuj propadaaaaa... hahahaha Da prohranjuje se, pa se tek onda koristi... Ne proizvedu elektrane u svakoj sekundi onoliko el. energije koliko je upravo u tom trenutku potrebo. Kako se pohranjuje već je odavno poznato tako da ja tu nemam šta misliti i novo izmišljati. :P Jesi li čuo za KONDENZATOR?
USTEDIT CE STRUJU U OVOJ RECESIJI
E jest ti odgovor. Ako se ne iskoristi energija, propade onda uludo. Kako bi ti kanzervirao/la neiskorištenu energiju? Višak energije ide u izvoz, da ne bi bilo beskorisnog rasipanja.
El. energija je postala neophodna za svakodnevni život (npr. bolnice). Ono što proizvedu elektrane ne mora se i trenutno iskoristiti. I kampanja je prije svega buđenje svjesti kod naroda i ukazivanje na klimatske promene... bla bla bla I neće pomoći jedno gašenje... Treba preću u naviku da se ekonomično iskorištava i da ne gori u podrumu svjetlo po 7 dana. Tih par maraka na računu i nije velika stvar... Ali kako kupiti i čime kupiti onoga čega nema?!!!
portparol mjesne zajednice Vidakova Njiva u Zvorniku je izjavio da ce se i ova institucija prikljuciti ovoj plemenitoj akciji, tako sto ce se u spomenutom vremenu pogasiti sva svijetla u kafani \"lovac\" kod Fehima Nindze..
eh kad se u Sarajevu praktikovalo to sve, ovi nisu znali sta je \"earth hour\".. Sarajevo je imalo \"3 earth years\"..
Mi smo im u Srarajevu dosta stedili struju , 4 godine. Sad neka oni malo pocnu stedjeti !
@glupost ogranicen/a si totalno
Eto posla za lopove
bolje ikada nego nikada!
Naš načelnik prihvatio da se i u Tešnju ugase sijalice jedan sat na uličnoj rasvjeti....super
evo imam ja predlog..nek se u ovim svjetskim veeeelikim gradovima poput las vehasa...na svjetlecim reklamama ugasi tek svaka 10-ta zarulja/sijica, sto se na reklamama nece ni osjetiti, i vise ce to smanjiti globalno zagrijavanje nego da cijelo sarajevo iskljuci struju..
A Bože sačuvaj vas jeste pesimistični. Čim se pomene mrak, odmah vi \'aaa, kriminal, lopovi, krađe\' blabla. Gledajte to s pozitivne strane. Ja pomislila na javno karanje :D Hoće neko sa mnom?
ja boih pričekao da se ti svjetski ublehaši u svojim akcijama približe vremenu ugašenih svjetala koji smo mi ostvarili \'92 - \'95 periodu, pa kada se približe tom rekordu da im se tek onda priključimo. Uštedjeli smo tada da komotno možemo bar 53 ovakve akcije hladno preskočiti.