Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosna ce biti gdje i jeste, samo ako bude imala dovoljno tenkova koji ce rolati asfalt zbog nje. Sve drzave svijeta upucavaju stotine milijardi u oruzje ne iz kurcenja nego zlu ne trebalo, jedino se mi pravimo pametni i mislimo da Bosnu sacuvati mozemo od beogradskih dupelizaca i bolesnika mirnim putem. 200 najmodernijih tenkova u sastavu ABIH prekida svaki razgovor o dijeljenju Bosne. Nista tenkova razvaljuje Bosnu. Ko to ne shvata nek\' ide lizati rutavo dupe Tadicu.
Opet ovaj kreten o Aprilu? Pa popusio je izbore zbog Aprila i pokusaje izdaje i opet hoce?
Komsic je branio drzavu od prvih, drugih, trecih......... inih agrsora. Od prvih koji su bili cetvrta oruzana sila u Evropi.... Od drugih koji su bili i ostali prva ratnoprofiterska mafijasko kriminalna olos u BiH, Evropi i sire... Od cetvrtih kleronacionalista iliti fasista... I na kraju se bori protiv najbrojnijih malih miseva, sitnih malih bijednika grebatora od sve cetiri prve ljudske podvrste...
Sad je na redu da se oglasi Haris - genocidna tvorevina preko svojih satelita Dzafera Komsica i \"majki Srebrenice\"
u svakom slucaju bolje spustati nego dizati tenzije. treba se baviti rjesavanjem nagomilanih problema u federaciji. anemicna federacija je lak plijen za lesinare iz oba entiteta i sire.
...kako god ! Želje ili ne ali sve mi se cin,i da ce te se umjesto kantona prozvati županija. s Babom kao prvim županom.Koliko ono autobusa otputova da obidje Babu?50? Dosta... Ma bušni ste na sve strane...
Sta je problem sa Daytonom? Zasto je Dayton bio toliko koristan za agresora, a tako poguban za Bosnu i Hercegovinu? Odgovor je jednostavan: Zato sto je Dayton tako napravljen da sve ono sto su Srbi zeljeli su odmah po potpisivanju Daytona i dobili od nasih politicara, a to je promjena ustava kojom se osniva RS. S druge strane, povratak izbjeglica i ostalo za sta su Bosnjaci bili zainteresovani ostavljeno je za neka neodredjena buduca vremana. Takav nebalansiran ugovor se u civilizovanom svijetu zove \"prevara\" i \"zavjera\". Naime, svako zna da je jedina garancija da ce ugovor biti implementiran na obostrano zadovoljstvo ako potpisnici ugovora ISTOVREMENO ispunjavaju svoje obaveze, i ni jedna strana ne pristaje na veresiju. Klauzule Daytona za koje su Bosnjaci bili zainetresovani nikada nisu ozbiljno bile ni planirane da se provedu jer predstavnci Republike BiH (Silajdzic i Izetbegovic) su pristali da Dayton stupi na snagu ODMAH, CAK I PRIJE RATIFIKACIJE U Skupstini Republike BiH. (Tako je Dayton postao nase \"fakticko stanje\", ali nije legalan i ta nelegalnost Daytona je jedini razlog sto svijet trazi promjenu Ustava i sto RS ne moze biti priznata kao nezavisna drzava. Medjutim, ako bi je mi legalizovali u novom ustavu ona bi se mogla otcijepiti bez obzira na genocidnu proslost. Ovdje napomenimo da i svijet, preko Lajcaka, trazi promjenu Daytona, pa izdajnici vise nemaju opravdanje da \"ne smiju raditi protiv Daytona\", jer ce toboze biti proglaseni \"antidaytonskom snagom\". Dakle, to sto su \"nasi\" implementirali odmah Aneks 4, tj. Daytonski Ustav, dalo je Srbima sve sto su zeljeli od daytona i cak im omogucilo da blokiraju ostale klauzule Daytona, za koje su bili zainteresovani Bosnjaci i Hrvati, kao npr. povratak izbjeglica. Tako se rani povratak izbjeglica nije ni dogodio i ruzni oziljak na licu Bosne i Herecgovine je \"zabajatio\". To je zavrsila monstruozna prevara bosanskog naroda od strane agenata jugoslovenskih tajnih sluzbi Silajdzica i Izetbegovica koji su instalirani na celo drzave uoci rata.
\"denis\" u cem je tto suljo spustio loptu. samo je ponovio isto. a to sto ti ovdje prosipas svoje zelje to je tvoj problem. ali vase zelje mi dobro poznajemo. jedino sto nema vise jna. ali to je vas problem a ne nas.
...Suljo spušta loptu ! Izgleda da je makar na trenutak shvatio, ozbiljnost Lajčakova poredjenja ove kloake od BiH, i SCG i Cehe/Slovacke. Jasno je i Sulji, kolike su muslimanske mogucnosti ovdje. Ako se još samo malo poveća temperatura, BiH crkava definitivno...Samo lud čovjek nije shvatio Lajčakova upozorenja .I on kao i svi Visoki Predstavnici do sada nikad nista ne rade kao slobodni strelci....Naročito danas, kada zapad ima problema na sve strane...Ovaj ovdje već predugo traje!
bosna propada jer je stanovnistvo postalo religiozno a kolo vode vjerski lideri. sve je bilo ok za vrijeme socijalizma kada je drzava bila sekularna ali vjera i opstanak bosne jednostavo nisu moguci.
oni koji misli da bosna može brzo da se oporavi od silnog zla koji je nanijet hiljadama ljudi (silajdžić & co) se grdno varaju. za to je potrebno mnogo vremena i mnogo novih i dobrih ljudi. ovi stari em nisu dobri em nisu svjesni koliko naknadnog zla čine svima.
samo naprijed...