Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neka im je laka crna zemlja & neka pocivaju u miru!
Zaboraviti se ne smije! Bili su to gradjani naseg Sarajeva a ne Muslimani, Srbi i Hrvati! To se nazalost zaboravlja u Gradu koji gubi njegov specifican multietnicki karakter. Veoma je tuzno, da se od zavrzetka rata nasuprot faktumu da smo u Sarajevu bili zrtve cetnickog a ne srpskog nasilja, Grad Sarajevo cisti uz politiku populista, fanatika i debila sa strane SDA koji instrumentaliziraju bas te zrtve da bi manifestirali njihovu vlastitu vlast. Gradjani Sarajeva koji su brutalnom smrcu napustili nas Grad sigurno bi bili tuzni zivjeci u Gradu u kojem zive 80% pripadnici jedne etnicke grupe. Poznato mi je da se u takozvanom istocnom Sarajevu i u RS vodila i vodi propaganda protiv povratka Srba i reintegracije, ali na drugoj strani se takodje prakticirao teror i ciscenje nakon zavrsetka jebanog rata. Protiv instrumentalizacije zrtvava, za jedno NASE multietnicko Sarajevo slobodno!
Svaka čast svim ovim ljudima koji su na civiliziran i dostojanstven način obilježili jedan od najtežih, najkrvavijih dana u četvorogodišnjoj opsadi konc logora - grada Sarajeva. Žrtvama četničko-fašističkog masakra - nedužnim sarajevskim civilima - Neka je vječni Rahmet - i Neka počivaju u miru Božijem. Zaboraviti ne možemo - obilježavati - je naša dužnost i obaveza svih gradjana Sarajeva i BiH.