Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
stvarno su Bosanci glupa stoka!!! Većina nažalost...
nevjerovatno kakve sve glupe izjave!!!
mater ja svima koji misle da im je karlo (poserem se na njega) izgradio sarajevo
Malobrojni gradjani koji su bili na TRGU KARLA PARZIKA su uglavnom clanovi Udruzenja gradjana ceskog porijekla CESKA BESEDA SARAJEVO...
mnogi ovdje pricaju koji veze nemaju. sarajevo nije bilo kasaba dok nije dosla austrougarska. naravno da se smatralo gradom i prije okupacije jer dok su u evropi izmisljali stikle da ne bi direktno u govna po ulici nagazali, i parfeme da bi smradove prekrili jer se nisu nikad kupali, sarajevo je imalo i banju (hamam), trzni centar (bezistan), skolu (medresu) itd. ne mozemo reci:\" hej ovo je paržiku bio posao, sta mu sad koji k**** odaju priznanje, kao da je to dobrovoljno radio.\" niko nista nije dzaba radio otkad svijet postoji. iako je on projektovao katedralu, jednu od znamenitosti u ovom gradu, ili vijecnicu, za koju nema potrebe da govorim koja je to steta sto je unistena, vi kaze da se ne treba zvat trg po njemu jer je nije gradio iz ljubavi ili patriotizma. haj malo dodjite sebi.
\"samo jedna ploča\"?? Pa treba li mu mauzolej napraviti u Sarajevu??? Nemam ništa protiv da se čovjeku, koji je projektovao sve te značajne objekte, da naziv jednog trga, simbolično naravno. I nije bitno koliki je to prostor, jer da se nalazi na Velikom polju, ne bi imalo nikakvog značaja, dakle bitno je na kome je mjestu.. Što se gradonačelnice tiče, ne vidim u čemu je problem? Treba li sjediti kući i ništa ne raditi, zato što je veeelika manjina građana \"sa malim g\" ne uvažava..? Dobro je neko komentariosao: \"Vi ste je izabrali,\", dakle večina građana, a posljednji izbori su pokazali da, još uvijek, stoje iza tog svog izbora.. I inače komentari: što radi ovo, a ne radi ono, bruka, sramota i sl.. su čista mahalština..Što se spomenika tiče, smatram da je veelika sramota da je, uz dosta problema od strane onih koji danas ne podržavaju gradonačelnicu i njima sličnih, jedan trg u Sarajevu dobio naziv po prvom predsjeniku ove države, a nije to mogla biti recimo glavna ulica u ovom gradu, kao što je slučaj u mnogim drugim gradovima, pa i u nekim državama..
Ja trga i govana. Jel nam ovaj najveci u gradu?
A sto je Zelena?
@ KPJ potpuno si u pravu. treba dici spomenik bosanskoj dijsapori koji su pumpali pare u bosnu za vrijeme austrougarske.
A zasto je taj Karlo toliko znacajan za Sarajevo. Je li to on projektovao iz ljubavi ili patriotizma mozda. Austrijski poslodavci placali on radio svoj posao. Ko god da je narucio projekat za pare i dobio ga je od Karla kao sto bi od bilo kog drugog arhitekte koji bi pobijedio na konkursu ili bio konkurentan po cijeni ili imao jake veze. Karlo je u Sarajevu tih dana nasao tezgu kao i stotine hiljada bosanaca svuda po svijetu danas. Grade necije tudje gradove i niko im spomenik za to nece podici. Bit ce placeni za svoj rad i te pare ce zavrsiti u Bosni, a gdje bi drugo. Dok dizemo spomenike strancima koji su iznosili pare iz nase zemlje u isto vrijeme preziremo dijasporu koja pumpa pare nazad u Bosnu. Ja naopakog li naroda
hahahahahahahahahhaahahahahahahaah dzamija joze leutara... pa treba predloziti hahaahahah kljemendiju da se tako zove
@sniPtm87 ima vas koji niste sposobni niti prepoznati a kamo li cijeniti sustinsku poruku. takvima je vizualna forma sa velikim ,,?\'\' koolkooo koooosta jenna metaaalna motka - pocetak i kraj svake price.
koliko ima kucnih brojeva na tom trgu? moze li se dzamija na Ciglanama zvati Dzamija Joze Leutara po covjeku koji je pored nje ubijen?
hahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahhaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahah........... vidi trga majko moja... hhahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah
@:5do5:haha,kakav grad,sarajevo je bilo kasaba do dolaska austrougarske.Tada sarajevo postaje grad a sadasnje vlasti sistematski unistavaju sve sto je postignutorad za njihovo vrijeme bezplanskom gradnjom.Najzalosnije je sto je ovo jedan od najvecih trgova u gu