Noviteti
0
VW Golf Spyder
Komentari (1)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To je neka greska sto se tice ABS-a i ESP-a u seriji jer cisto sumnjam da ce cigani u narednih 30 godina ponuditi ista u seriji poslije bolne isporuke (u seriji) retrovizora za suvozaca na zadnjoj generaciji Golfa 2... Dabogda da ponude barem ratkape od 20KM iz VF-a. Neznam kako vam nije zao zauzimati prostor na site-u sa VW prodavacima magle. Ljudi vozite Alfa Romeo i uzivajte u zivotu. Usput ako vam je mrsko preticati VW preskocite ga :-))
VOGOSCA, NE DA JE U SARAJEVU, NEGO JE GLAVNI GRAD SARAJEVA!!!!
Longplay, ako se sjetis imena ili nadjes ime o kojem pricas, molim te postiraj ovdje. Nisam cuo za domace ime u Mitsubishiju niti u VW-u prije. (bar sto se dizajna tice).
Svaka cast ako je nas. Inace, ako pogledate zadnji dio modela na skici, mogu se nazrijeti obrisi sljedece generacija Audija TT. Prema informacijama, sam zigled se nece pretjerano mijenjati (a i sto bi kad je skoro savrsen. Bauahas skloa designa), ali ce malo narasti i, kako je vec tradicija u VAG-u, dijeliti platformu sa novim Golfom/Borom.
Ako me oci ne varaju ovo je djelo onog naseg auto dizajnera (zaboravio sam mu ime). Nekada je radio za VW a sada je u Italiji gdje je medju glavnim dizajnerima za Mitsubishi. Citao sam clanak o tome poodavno.
jel vogosca u sarajevu?
Da je BiH normalna zemlja, kao sto nije, i da ima vladavinu zakona i normalan program ekonomskog razvoja, ovaj model bi se mogao proizvoditi kod nas i onda nuditi na trzistima EU i Sjeverne Amerike po izuzetno povoljnoj cijeni. Npra, VAG je to uradio sa Audi-jem TT kad su odlucili da se proizvodnja locira u Madjarskoj jer su troskovi bili nizi i samim tim im je bilo moguce prodavati osnovni model za nekih $35,000 sto nebi bilo moguce da je proizvodnja isla u Njemackoj. Medjutim, kod nas je problem sto je BiH vjerojatno jedna od najskupljih drzava za proizvoditi bilo sto jer kod nas zakoni i onaj izgovor za Vladu kaznjavaju uvoz sirovina i repormaterijala za proizvodnju za izvoz i domace trziste. Izvinjenje za suplju pric vezano za ekonomiju, ali se ponekad tesko oduprijeti. Uglavnom za nadati se da ce se i kod nas desiti cudo, da ce mo dobiti normalne ljude za premijera, ministre i politicare generalno i da ce se ovaj Spyder proizvoditi u Vogosci a ne u Brazilu.
za nekih 40 godina, ocekujem da ove vozilice zamjene dosadasnje golfove dvojke. sjajna vijest sa telexa. hvala telex.
Ma daaaajte… Sportski dvosjed na liniji tipicnog radnickog porodicnog auta—Golfa. Mazda MX–5 ima svoju sopstvenu liniju i du prema tome i izgled. Nije losa ideja imati slicne i koherentne modele. GTI hajd i nekako ali ja ne bi isao u tolike krajnosi. Inace, mislim da je novi golf prelijep.
sviiiidja mi se :)
Ako je konkrencija kao sto je navedeno u ovom clanku, onda ce se cijena u Americi kretati od $18,000 za osnovni model do $25,000 za GTI verziju ili njen ekvivalent. U Europi su cijene nekih 10% do 15% vise, tako da bi se cijena u Euroima mogal kretati od 20-ak hiljada za osnovno model do nekih 30 hiljada za "top of the line" verziju. Sve u svemu nije lose.
ih koliko ce ovo para kostati a bezbeli ce ovo neki badzo vozati :)
nije lose, nije lose