Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imal na toj planeti Srrrrrrrrrrba ?
Na drugoj slici pise 123 biliona milja, a ne svjetlosnih godina...
mi smo vec poslali 15 baba narikaca i 200-ak srpskih grobova da zauzmemo tu planetu koja je pradomovina nebeskog sumskog naroda...
E svasta, pa ako svemir postoji samo 14.3 milijadri godina, kako ce onda ta planeta bit udaljena od zemlje 23 milijarde SVJETLOSNIH godina. Odakle vi pisete ove clanke? iz Gornje Maoce?
a ti vjerniče , gdje piše da je Bog dao život samo na zemlji, pa da si ti kakav vjernik znao bi o koliko se svjetova govori u svetim knjigama!
Ma tamo uvjek raja :Bruce Lee ,Elvis Presley,Michael Jackson...piju tamo somersby
Planeta nazvana Gliese 581g se nalazi 123 biliona svjetlosnih godina od Zemlje ja sam siguran da ste mislili milijardi dragi urednici, jer vam je bilion \"malo\" više od milijarde. a što se tiče članka : :O pa jbt toliko daleko da neko traži život :/ imal logike, i kad bi napravali svemrirske brodove koji putuju brže od svjetlosti opet ne bi tamo stigli :D, a 99.99999% sam siguran da života ima bliže
septembar 2010. http://en.wikipedia.org/wiki/Gliese_581_g
\"123 biliona svjetlosnih godina od Zemlje\" . Nisam bas siguran pa vas molim da provjerite... pozz
Ako je naša galaksija promjera 100 000 svjetlosnih godina, onda bi to zančilo da je, ako uzmemo ovu distancu od 123 bil. svjetlosnih godina, navedena planeta na tolikoj udaljenosti da između nas i nje može stati 1 230 000 000 Mliječnih staza??? Ahm...
brzina svjetlosti 300.000 km/sec, pa sad skontaj koliko godina treba da putujes (pod uslovom da mozes postici brzinu svjetlosti). jos je naucno dokazano da se covjek ne moze razmnozavati gdje nema gravitacije, sto znaci da mi odavde ne mozemo nigdje.usput i sad imamo savrsen svemirsi brod na kojem zivimo,hranimo se i razmnozavamo.svemirski brod zvani Zemlja !
I ja mislim da je cifra od 123 biliona svjetlosnih godina pretjerana. Prije će biti da se radi o miljama..
Mogli su brate provjeriti wikipediju tamo piše da je udaljena 20.5 svjetlosnih godina.
planeta otkrivena 2007 god.,malo kasnite sa informacijama;)
Ne mogu ljudi da shvate da je Bog isključivo na Zemlji učinio život mogućim. Istraživanja planeta je bacanje para koje bi se mogle bolje iskoristiti..
Kakve li slucajnosti da se firma McDonalds koja posluje kod nas zove Gliese 581!?
Nema jos na putu su da se nasele.