Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
450+...auh jbt... cijeli Balkan pređeš za 2h
Sarajevo-Frankfurt 3 sata
Bas bi ovaj voz volio vidjet uz Bradinu kako pici.
Pa u tim vozovima nemaju potrebu ni wc da ugrađuju
EurAsian Times javlja da je relativna brzina, kada se dva voza kreću u suprotnom smjeru, dostigla je nevjerovatnih 891 km/h. Znam da je legendarni klix samo prekopirao članak ali neovisno o autorstvu, ovaj podatak je nebitan. Svaki dan kada dva zrakoplova rođi relativno blizu jedan drugome u suprotnim smjerovima dosežu relativnu brzinu od još nevjerojatnijih 1600-1700 km/h. Bitno je samo ako se sudare.
NISU DOBRI OVI VOZOVI NIŠTA NE VIDIŠ KAD IDE KOD NAS PRIJA VOZ TUZLA DOBOJ UJUTRU KRENE U 7 A U PODNE STIGNE U DOBOJ NAGLEDAS SE PRIRODE KUĆA KODA SI POLA EVROPE OBISO.
I OVI KINEZI KO MRAVI MALI ALI SE NE PLAŠE MI OVO U BOSNI OVAKAV VOZ DA IMAMO NIKO U NJEGA NEBI SMIO UC VOZITI SE .ZATO JE BOLJE DA NEMAMO NAS VOZ KAD PRODZE 40 KM NA SAT PA SINE ZARASLE U TRAVU TO NAM KO ZVUČNA IZOLACIJA NE KOSI SE KAD PRODZES PORED NAŠEG VOZA NEZNAS ŠTA JE KOLIKO DIMI MISLIŠ DA IDEŠ PORED TERMO ELEKTRANE.
I? Kako koči na toj brzini? Treba mu kočioni put, ko od Sarajeva do Jablanice da zaustavi voz...
Ja kad sam bio u Kini vozio sam se 300 km/h. Casa vode na stolu se ne drma. Toliko je voz stabilan.
super je to sve.... je l moze jos u clanku da se objasni sto ko stoka u kamionima jos uvijek idu iz te gotive tog raja i visoke tehnologije ? hvala - svaka ćas' inaĆe
A u Americi ispadaju iz šina. Infrastruktura im je očajna a glume silu.
jašta sve ameri idu u kinu da traze posla u kamionima - kazu otimaju se za kineske radne dozvole : ))))))
Amerika nikada nije imala razvijenu zeljeznicku infrastrukturu, niti ce ikada imati. Razlog je sto ima nekoliko velikih rijeka i sav teretni saobracaj se odvija brodovima i citava Amerika je uvezana pomorskim putevima. Nema logike ulagati u zeljeznice.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
BOLJE JE STO KOD NAS U BOSNI NEMA OVAKO NESTO .NAS NAROD NEBI SMIO NI VOZIT SE SA OVAKVIM VOZOM.😂😂😂😂
BOSNA IMA NAJACU ŽELJEZNIČKU MREŽU 😃SINE NE VIDIŠ OD TRAVE VOZOVI 40 KM MA SAT KOLKO MI KASNIMO ZA KINEZIMA 😂AL DOBRO JE NE PUCA SE.😂😂😂
Šta znaju Kinezi, najbolji je tdi motor.